שלב חמישי: עיצומו של תהליך השיפוץ
עם תחילת עבודת הקבלנים, עלינו לבחור ולאשר את כל פרטי הבניה והכמות היא רבה, מגוונת, שונה בעלות, באיכותה ובאופן היישום בשטח.
להלן רשימה חלקית ביותר:
חיפוי קרמיקה לקירות חדרי השירותים, כלים סניטריים, ריצוף לסוגיו (קרמיקה, שטיחים מקיר לקיר, פרקט, PVC במעבדות), כל סוגי גופי התאורה, זגגות (כולל דלתות מזכוכית), עבודות נגרות (דלתות חדרים/כניסה מטבח בהתאם לתוכנית האדריכל/ית, דלפקים וכל פרט עיצובי שהומלץ על ידי מעצב/ת הפנים ואושר), סוגי שקעים ומפסקים, עמדת הקבלה, השלמת ורכישת ריהוט כללי לעובדים/הנהלה, פינת אירוח, רהוט חדרי ישיבות, אבזור חדרי הישיבות ותכנון מולטימדיה, ריהוט המותקן ומחובר לקירות/רצפות (כגון קיוביקים לשטחי ה Open Space, שולחנות וכו'), צבע הקירות (לרב יותר מצבע אחד) ועוד ועוד.
לאחר שהוכנו ואושרו סופית כל התוכניות (ולא לפני או במקביל), תחל עבודת הקבלנים. במידה ואנו בוחרים את בעלי המקצוע, עלינו לבחור בעלי מקצוע מנוסים, אמינים ומומלצים שיישמו את התוכניות.
האתגר והקושי במציאת בעלי מקצוע אמינים, מנוסים ומומלצים (לרבות הכרת טווח העלויות הסביר/מקובל) למי שאינו מצוי בתחום עיסוק זה עלול להיות מתיש, לא מקצועי ולהעלות את רמת הסיכון ואי הוודאות.
תהליך הבינוי באופן כללי:
באופן העקרוני, הכנת התשתיות מתבצעת מהתקרה כלפי מעלה.
לרב, טרם לכן, מוקמות תשתיות קירות הגבס (עמודים), על מנת לשרטט בשטח את קווי המתאר של החדרים. בתקרה מונחות תשתיות תעלות החשמל והתקשורת, ספרינקלרים, תעלות ויחידות מיזוג אוייר וכדומה.
לאחר מכן, מתחילה להתבצע סגירת הקירות. סגירת קירות הגבס מתבצעת רק מכיוון אחד, קבלן החשמל מניח את התשתיות הרלוונטיות עד למיקום שקעי החשמל והתקשורת (צינורות פלסטיק המשמשים להשחלת הכבילה בשלב מאוחר יותר). לאחר מכן מונח בידוד אקוסטי בין הקירות והן נסגרים מהצד השני.
העבודות מבצעות על פי תכנון מוקדם ומתוזמן והכול חייב לפעול כמו שעון שוויצרי. כל בעל מקצוע נכנס כשהתשתית עבורו מונחת ועל מנת שבעל מקצוע אחד לא יפריעו לקודמו או לבא אחריו. כאשר כל תשתית/בעל מקצוע נכנס לעבודה, תשתיותיו מייצרות מגבלות פיזיות לתשתיות הבאות אחריו והכל חייב להילקח בחשבון.
הקמת חדר מחשב/ חדר שרתים / חדר תקשורת
לחברות שלהן מערך שרתים גדול, נדרשת התייחסות מיוחדת הכוללות חדר בגודל המתאים, רצפה צפה ותשתיות מיוחדות נוספות.
מדובר בפרוייקט משמעותי, המתנהל במקביל לפרוייקט שתואר עד כה. לרב, מנהל את הפרוייקט מנהל מערכות המידע/מנהל ה IT ביחד עם יועץ מומחה בתחום (לרב מהחברה שנבחרה להקים את חדר השרתים).
על נושא זה ניתן לפרט עד כדי אתר שלם ולכן מטבע הדברים לא נוכל להרחיב במדריך זה.
אנו מלווים את פרויקט זה על ידי התאמת תשתיות המבנה ומתאמים בין כל הגורמים הרלוונטים להקמת חדר השרתים לבעלי המקצוע בפרוייקט ההקמה (הזנות חשמל, מיזוג, הזנת תקשורת ראשית וכדומה).
חלק בעלי המקצוע עלולים לנסות ולקצר את משך העבודה ככל הניתן.
חלקם ינסו לחסוך בשעות עבודה או ישתמשו בחומרי גלם באיכות ירודה.
הם יציעו את הפתרון הקל ביותר ליישום, ויאמרו כמעט על כל דבר (-: שהוא אינו ניתן לביצוע או יישום.
אי השליטה במגבלות הטכניות לא יאפשר לכם לנהל עם בעלי המקצוע השונים דו שיח תכליתי ולקבל את שאמרו כאורים ותומים. רבים מאיתנו מכירים את המתכנת שאומר כי אי אפשר לפתח את מה שאנחנו רוצים או שהדבר ייקח 100 שעות. אם לא נבין בתחום העשייה, לא נוכל לבצע ניהול מוצלח של הפרוייקט. לוחות הזמנים והתקציב עלולים לזנק לשמיים.
